Ήγγικεν η ώρα (στο παρά πέντε της έκδοσης βήτα). Ο λόγος για το iPad και η ώρα: πιθανότατα μέσα στη βδομάδα που ήδη διανύουμε!

Η είδηση διέρρευσε από αξιόπιστες πηγές, με έμφαση μάλιστα στο γεγονός ότι οι τιμές όλων των εκδόσεων της δημοφιλούς ταμπλέτας θα είναι ακριβώς σχεδόν οι ίδιες με αυτές των άλλων κρατών της Ευρώπης, που έχουν την τύχη (και την εύνοια της Apple) να διαθέτουν το iPad εδώ και σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο.
Η πολύ μεγάλη (και άδικη, ακόμα και για την ελληνική εταιρία διανομής) αναμονή λοιπόν φτάνει στο τέλος της, με χαμένες φυσικά τις ελληνικές επιχειρήσεις του δικτύου που έμειναν χωρίς το πολυπόθητο gadget κατά τις ημέρες των εορτών, αλλά χαμένους επίσης και όσους πλήρωσαν κάποια σομπρέρο για τσιμπημένες ανεξάρτητες εισαγωγές της συσκευής.
Και όλα αυτά μόλις λίγες μέρες μετά την εμφάνιση των φημών για τα καλούδια της δεύτερης έκδοσης του iPad, που όλα δείχνουν να μην έχει βρει άξιο αντίπαλο - ούτε καν για την πρώτη έκδοσή του!


Ανακοίνωση της System Graph Technologies.

Στην System Graph Technologies, δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της Apple για περισσότερο από μία δεκαετία. Έχουμε οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας υποστηρίζοντας τις ανάγκες τους με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια.
Στην υπόθεση με τον κ. Παπαδημητριάδη, η διαφωνία μας είχε επακόλουθο μια σειρά γεγονότων, τα οποία έπληξαν τόσο το ήθος όσο και την αξιοπιστία των ανθρώπων μας, και μας οδήγησε στην κατάθεση της αγωγής. Η κίνηση αυτή έγινε με μοναδικό κριτήριο την προάσπιση του ονομάτός μας και τίποτε άλλο. Δεν ήταν στις προθέσεις μας να αντιπαρατεθούμε με τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα του καταναλωτή καθώς και την ελευθερία του να εκφράζει την άποψή του και να κάνει κριτική.
Aντιλαμβανόμενοι ότι στην προσπάθειά μας να προασπίσουμε το όνομά μας οδηγηθήκαμε σε μια αντίδραση υπερβολική και άστοχη, και δεχόμενοι πως τελικά πρόθεση του κ. Παπαδημητριάδη δεν ήταν να θίξει την φήμη και την αξιοπιστία μας, αποσύρουμε την σχετική αγωγή.

Ευχαριστούμε τους φίλους και πελάτες μας που μας στηρίζουν σε όλη την πορεία μας. Η υπόθεση αυτή αποτέλεσε για εμάς το κίνητρο για αυτοκριτική. Δεσμευόμαστε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε ένα υγιές πλαίσιο διαλόγου με τους καταναλωτές, συμμετέχοντας ενεργά στην ψηφιακή κοινότητα και τα social media.

System Graph Technologies.

Νέα Adobe Technical Communication Suite 3.
Δημοσίευση από δελτίο τύπου της Άνοδος ΑΕ.

Βελτιστοποιημένη και απλοποιημένη ροή εργασιών μέσω των νέων εκδόσεων FrameMaker και RoboHelp.
Η Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) παρουσιάζει την Adobe® Technical Communication Suite 3, την πιο πρόσφατη έκδοση του πλήρους εργαλείου δημιουργίας και έκδοσης πλούσιου περιεχομένου, τεχνικών πληροφοριών και εκπαιδευτικού υλικού για πολλαπλές συσκευές. Η νέα βελτιωμένη έκδοση της κυρίαρχης σουίτας στην αγορά επιτρέπει σε τεχνικούς συγγραφείς και σχεδιαστές οδηγιών χρήσης να εμπλουτίζουν, να διαχειρίζονται και να εκδίδουν περιεχόμενο σε πολλαπλά κανάλια και συσκευές με ενιαίες διαδικασίες.
Η Adobe παρουσιάζει επίσης νέες εκδοχές των βασικών στοιχείων της σουίτας: Adobe FrameMaker® 10, μια δυναμική λύση για συγγραφή και έκδοση τεχνικού περιεχομένου και Adobe RoboHelp® 9, μια λύση συγγραφής και έκδοσης με τη βοήθεια HTML και XML. Τα Adobe Photoshop® CS5, Adobe Captivate® 5 και Adobe Acrobat® X Pro περιλαμβάνονται, επίσης, στη σουίτα, ενσωματώνοντας δυναμικά εργαλεία επεξεργασίας εικόνας, eLearning, δημιουργία demo και δυναμικές λειτουργίες PDF.
“Ο τελικός χρήστης τεχνικής επικοινωνίας σήμερα – από το μέσο καταναλωτή μέχρι τον πολιτικό μηχανικό – αναμένει ξεκάθαρο, συνοπτικό και διαδραστικό περιεχόμενο,” σχολιάζει ο Naresh Gupta, senior vice president, Print and Publishing Business Unit, Adobe. “Οι χρήστες της Technical Communication Suite 3 μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή την απαίτηση δημιουργώντας υλικά που είναι διαδραστικά και πλούσια με ένα μόνο σετ εργαλείων, σε ένα user interface.”

Πλήρη δημοσίευση

Jan 11th, 2011

iHellas app is out

iHellas App – Μόλις Κυκλοφόρησε.
Δημοσίευση από δελτίο τύπου του HellasProject.com.

Σας παρουσιάζουμε το νέο δημιούργημα του SomniusX, το iHellas (iTunes link).
Υπάρχουν πολλά site που ασχολούνται με τις αγαπημένες μας συσκευές, iPhone / iPad / iPod Touch που γίνονται καθημερινά όλο και πιο γνωστά!
Ήρθε το iHellas να τα φέρει όλα κοντά σας. Ενημέρωση, πληροφόρηση, οδηγοί χρήσης και άλλα, στην παλάμη του χεριού σας.

Σημεία που το χαρακτηρίζουν είναι:
• Ενημέρωση Χωρίς Καθυστέρηση
• Λιγότερη Χρήση του Data Plan (3G)
• Γρήγορη Πλοήγηση
• Κοινοποίηση σε γνωστά Κοινωνικά Δίκτυα (Facebook/Twitter)
• Αποστολή Άρθρων με Email
• Προβολή εικόνων/βίντεο μέσα στην εφαρμογή χωρίς το άνοιγμά τους στον Mobile Safari, αλλά με επιλογή εάν θέλετε.
• Φόρμα Επικοινωνίας

Περισσότερα στο Twitter @SomniusX ή στην ιστοσελίδα HellasProject.com
• 1η Ελληνική εφαρμογή/εφημερίδα νέων γύρω για iDevices
• Κοινοποίηση σε Twitter/Facebook/κλπ.
• Συχνές Προσθήκες
• Δωρεάν!

Αν ο πρωτομάστοράς της Μήλο™ ήταν Έλληνας θα το είχε στο iPhone του”, SomniusX.

Πλήρη δημοσίευση

Jan 11th, 2011

πEDIA+ 2011

Βικιπαίδεια & LivePedia.gr. MAZI. Χωρίς Internet!
Δημοσίευση από δελτίο τύπου της Magenta Ltd.

H πEDIA 2011 (iTunes link) είναι εφαρμογή ανάγνωσης εγκυκλοπαίδειας για συσκευές iPad και iPhone / iPod. Περιλαμβάνει ολόκληρη την ύλη των εγκυκλοπαιδειών LivePedia.gr και της ελληνικής Βικιπαίδειας (el.Wikipedia.org), μαζί με τις εικόνες.
Περιλαμβάνει πάνω από 180.000 λήματα
Τα λήμματα προέρχονται και από τις δύο εγκυκλοπαίδειες και παρουσιάζονται όπως ακριβώς θα τα έβλεπε κάποιος επισκεπτόμενος την online έκδοσή τους και στα οποία δεν έγινε καμία επεξεργασία, προσθήκη, αφαίρεση ή προσαρμογή. Κατά την εμφάνιση των λημμάτων, ένα ειδικό σύμβολο δείχνει την πηγή τους, τη LivePedia ή τη Wikipedia.
Δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο (internet)
Το λογισμικό αναπτύχθηκε ειδικά για τις συσκευές iPhone / iPod και iPad και ειδικά όταν δεν είναι διαθέσιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο, με σκοπό να φέρει στους κατόχους τους όλον τον πλούτο γνώσης, όπου και αν βρίσκονται, στο γραφείο, στο σχολείο, στο αεροπλάνο, στο ξενοδοχείο, στο βουνό, στη θάλασσα, στο κρεβάτι… για μελέτη ή για “ξεφύλλισμα”.
Ευέλικτη αναζήτηση
Γράφοντας τη ζητούμενη λέξη, το λογισμικό αναζητά και εμφανίζει όλα τα λήμματα που την περιέχουν στον τίτλο τους και όχι μόνον αυτά που ξεκινούν με αυτή.
Υψηλή ταχύτητα
Ειδική μέριμνα δόθηκε στην ταχύτητα φόρτωσης και αναζητήσεων που γίνονται ΑΚΑΡΙΑΙΑ!
Χαρακτηριστικά
• Περιέχονται όλες οι εικόνες και των δύο εγκυκλοπαιδειών
• Πάνω από 180.000 λήμματα
• Δεν απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο (Internet)
• Ακαριαία φόρτωση και αναζήτηση λημμάτων
• Εμφάνιση των λημμάτων όπως στην online έκδοσή τους
• Ενεργές εσωτερικές συνδέσεις από λήμμα σε λήμμα
• Όρθια και πλάγια λειτουργία
• Διατήρηση ιστορικού αναζητήσεων
• Αυξομείωση μεγέθους χαρακτήρων για ευκολότερη ανάγνωση
• Μετάβαση απευθείας στην online έκδοση τού λήμματος

Πλήρη δημοσίευση

Ανακοίνωση της System Graph Technologies 
σχετικά με την αντιμετώπιση από πλευράς μας, 
της διαμάχης που έχει προκύψει με καταναλωτή.

Αθήνα 7/1/2011

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε σήμερα την επιστολή παρέμβασης του Συνηγόρου του Καταναλωτή, ο οποίος κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011.
Αναγνωρίζοντας ότι η ήπια αντιμετώπιση των γεγονότων είναι πιο ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές και αρνούμενοι να συμβάλουμε στον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο, θα παρευρεθούμε στην συνάντηση προκειμένου να αναφέρουμε τις θέσεις μας, ελπίζοντας σε εξώδικη επίλυση της διαφοράς.

Η ομάδα της System Graph Technologies.

To νέο μας κατάστημα στην Θεσσαλονίκη είναι γενονός!
Δημοσίευση από δελτίο τύπου του MadMacs.gr.

Στην Τσιμισκή 117-119, μπορείτε να αγοράσετε ή να παραγγείλετε τα προϊόντα που διαθέτουμε ή να δείτε την πλήρη σειρά υπολογιστών της Apple σε λειτουργία στα οποία έχουνε εγκατασταθεί οι κυριότερες εφαρμογές γραφείου, Audio-Video και DTP και έτσι να επιλέξετε ευκολότερα το μοντέλο ή το software που επιθυμείτε.
Οι υπάλληλοι του καταστήματος είναι στην διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσουν και να λύσουν τις απορίες σας ή να σας κάνουν κάποιο σύντομο demo στους υπολογιστές Apple και τις εφαρμογές τους.
Ενημερωθείτε για τις εορταστικές προσφορές μας οι οποίες ισχύουν και μετά τις γιορτές μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.
Καλή Χρονιά!

Πλήρη δημοσίευση

Καθόλου ευχάριστη τροπή σε αντιμετώπιση Έλληνα καταναλωτή - πελάτη της Apple.

Καταρχήν εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους τους αναγνώστες της σελίδας.
Όπως πολλοί έχετε αντιληφθεί, δεν διαθέτω πλέον χρόνο για να ενημερώνω για τα τεκταινόμενα στον χώρο των Apple-Mac στη χώρα μας. Μόλις που προλαβαίνω να ανεβάζω κάποια δελτία τύπου που οι εταιρίες στέλνουν, είτε προσωπικά σε μένα, είτε απ’ ευθείας στο wwag.

Για το καυτό θέμα των ημερών ενημερώθηκα από σχόλιο του παθόντα, στις 10 του περασμένου Οκτώβρη, που έγινε σε παλαιό άρθρο του wwag.
Μιας και το σχόλιό του, δηλαδή η πληροφόρηση για το συμβάν και τα γραφόμενα στο maga.gr δεν ήταν στην πρώτη σελίδα του wwag, έστειλα προσωπικό email στον κ. Παπαδημητριάδη ζητώντας του ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες από τα όσα αναγράφονταν στο άρθρο του.
Αναφέρω ένα απόσπασμα του κειμένου της επικοινωνίας μου: «Τέλος πείτε μου σας παρακαλώ αν παραδέχτηκαν, στη System Graph, ότι οι ενέργειες στο σέρβις (τους) ήταν - το λιγότερο - μη αποτελεσματικές και αν προσφέρθηκαν να επανορθώσουν πλήρως και αμέσως
Η απάντηση ήταν ότι του ζητήθηκε να παραμείνει ο υπολογιστής για περαιτέρω εργασίες επισκευής (της αρχικής βλάβης συν αυτών που προφανώς προστέθηκαν κατά τις εργασίες της πρώτης παραμονής του στο service του ASP), αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από αυτόν.
Από εδώ και πέρα όμως τα πράγματα πήραν άλλη τροπή και αρχίζει η κύρια αντιπαράθεση του πελάτη με την εταιρία System Graph, που ως γνωστό είναι ένα από τα επίσημα αναγνωρισμένα κέντρα σέρβις στην Ελλάδα.

Διευκρίνιση γράφοντος: λόγω της μακρόχρονης σχέσης μου με την εταιρία, με σχέση πελάτη, όπως και παλαιότερης προσφοράς δικής μου υπηρεσιών διαφήμισης προς αυτή, αλλά κυρίως λόγω της φιλικής μου σχέσης με τους εκπροσώπους της και της καθ’ όλα υποδειγματικής αντιμετώπισης που έχω από το 1998 έως σήμερα, θεώρησα ότι δεν θα είμαι αντικειμενικός στην κρίση μου και απέφυγα να εμπλακώ στο θέμα ελπίζοντας για αίσιο τέλος, για όλους τους εμπλεκόμενους.

Η εξέλιξη όμως μέχρι στιγμής δεν είναι καλή, απ’ όποια (ή καλύτερα όποιου) πλευρά κι αν την κοιτάξεις, και μέσα σε πολλές αλήθειες, φορτίσεις, εξώδικα, μηνύσεις και αναθεματισμούς, γράφονται και λέγονται και μερικές ανακρίβειες, που πηγάζουν -νομίζω δικαιολογημένα- από την πολυπλοκότητα της ελληνικής Mac πραγματικότητας. Συμπεράσματα όπως το «μην αγοράζετε Mac» ή προτροπές όπως «κάτω η System Graph και η iSquare» κομψά θα πω ότι δεν δίνουν τη λύση, ούτε στο συγκεκριμένο, αλλά ούτε στο γενικότερο Ελληνικό Apple-Mac πρόβλημα.
Ναι, δυστυχώς όλα δείχνουν ότι είναι ακόμα πρόβλημα αγαπητοί της Apple Europe.

Προς ενημέρωση και μόνο αναφέρω κάποια πράγματα, που έχουν κάποιο ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται ή θα ασχοληθούν στο μέλλον με τους Mac και τα προϊόντα της Apple στη χώρα μας.
1. Δεν υπάρχει Έλληνας αντιπρόσωπος. Ελληνική εταιρία διανομής υπάρχει, η Apple την ορίζει ως Value Added Distributor (VAD) και είναι η iSquare, που απέκτησε τη Rainbow που ήταν ακριβώς στη ίδια θέση. Φυσικά και είναι υπεύθυνη για τα όσα γίνονται στην Ελλάδα και έχουν σχέση με τα προϊόντα της Αμερικάνικης εταιρίας (πλην του iPhone, για το οποίο η Apple έχει ορίσει ως διαχειριστές τις εταιρίες διάθεσης/παρόχους).
2. Η iSquare έχει δικά της σημεία λιανικής πώλησης, αλλά διαχειρίζεται αποκλειστικά τη διάθεση των προϊόντων της Apple και μέσω ενός διευρυμένου δικτύου μεταπωλητών, τους λεγόμενους Apple Resellers και Apple Retailers, καθώς και πιο εξειδικευμένους, τους Apple Premium Resellers.
3. Για το σέρβις των προϊόντων Apple στην Ελλάδα είναι εξουσιοδοτημένες ελληνικές εταιρίες που φέρουν το τίτλο του Apple Authorised Service Provider (AASP) όπου όλοι οι μεταπωλητές του δικτύου παραπέμπουν τους πελάτες τους για υποστήριξη. 
4. Για την εξυπηρέτηση της άμεσης υποστήριξης υπάρχουν στη διάθεση των Ελλήνων πελατών και τηλεφωνικά κέντρα, όπου μέσα από καθορισμένες διαδικασίες επιλύονται πολλά προβλήματα πριν καν χρειαστεί επέμβαση τεχνικού.
Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: όλοι οι ανωτέρω εμπλεκόμενοι με προϊόντα ή υπηρεσίες της Apple στη χώρα μας δοκιμάζονται, παρακολουθούνται, ελέγχονται και αξιολογούνται από την Apple Europe. Και πριν λάβουν τους τίτλους τους και καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασής τους.

Επανέρχομαι στο θέμα του άρθρου θέλοντας να (ή μπας και) ξεκαθαρίσω λίγο την κατάσταση.
• Αντικατάσταση ενός αποδεδειγμένα προβληματικού προϊόντος ήταν και είναι υποχρέωση του πωλητή, Public στην περίπτωση του κ. Παπαδημητριάδη, όμως εδώ είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα μιας και δεν είναι ξεκάθαρο αν το προβληματικό προϊόν έγινε πιο προβληματικό στο σέρβις.
• Υποχρέωση του εξουσιοδοτημένου σέρβις ήταν και είναι να αποκαταστήσει δωρεάν (λόγω εγγύησης) και πλήρως την αρχική ζημιά, αλλά και όσες τυχόν προκλήθηκαν από πιθανό λάθος των τεχνικών ή αστοχία ανταλλακτικού.
• Υποχρέωση της Ελληνικής εταιρίας διανομής ήταν και είναι να επιβάλει λύση χωρίς υπεκφυγές, με όποια προσυνεννόηση κι αν χρειαστεί με μεταπωλητές, σέρβις κλπ.
• Υποχρέωση του καταναλωτή είναι να ενημερώνεται όσο πιο καλά μπορεί πριν προβεί σε κάποια αγορά μεγάλου κόστους, τόσο για την ποιότητα, όσο και για την μετά την πώληση εξυπηρέτηση.

Χωρίς καθόλου να αστειεύομαι:
Παρακαλώ Προτρέπω την Ελληνική εταιρία διανομής να δώσει έστω και τώρα λύση και να προσφέρει έναν καινούργιο iMac στον κ. Παπαδημητριάδη.
Παρακαλώ Προτρέπω επίσης και την εταιρία System Graph να δωρίσει στον δυσαρεστημένο πελάτη του σέρβις της ένα καινούργιο MacBook - συν ένα νέο πακέτο Apple Care.
Τέλος παρακαλώ πολύ προτρέπω το Public να δώσει μια γενναία δωροεπιταγή στον δυσαρεστημένο, από την αγορά του, πελάτη!

ΥΓ 1: Μόλις χθες, έκανα κάποιες αγορές σε μεγάλο πολυκατάστημα και παρέλαβα στο ταμείο δυο δωροεπιταγές των 20 ευρώ για αγορές στο κατάστημα Public του Συντάγματος. Με λύπη μου είδα ότι από όλα τα ηλεκτρονικά εξαιρούνται της έκπτωσης τα προϊόντα Apple :(
ΥΓ 2: Παναγιώτη δεν κάνω γαργάρες.

Καλύτερη χρονιά σε όλους τους Mac users!

Δημοσίευση από δελτίο τύπου της Document.

Παγκόσμια πρεμιέρα, οι εφαρμογές της Apple στο νέο Mac App Store.
Δημοσίευση από δελτίο τύπου της iSquare.

To Mac App Store, το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα για τη διάθεση των Mac εφαρμογών με στόχο να κάνει πιο εύκολη την αναζήτηση, την εγκατάσταση και την αναβάθμισή τους, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της Apple. Με την έναρξή του, το Mac App Store θα είναι διαθέσιμο σε 90 χώρες και θα περιλαμβάνει εφαρμογές σε κατηγορίες όπως Εκπαίδευση, Παιχνίδια, Γραφικές Τέχνες, Lifestyle, Παραγωγικότητα και Utilities.
Με το Mac App Store, θα μπορείτε να βρίσκετε νέες και αξιοσημείωτες εφαρμογές, να μάθετε ποιες κατηγορίες προτιμά το προσωπικό και να διαβάσετε κριτικές και βαθμολογίες. Με ένα απλό κλικ, θα μπορείτε να κατεβάσετε τις εφαρμογές και να αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε αμέσως. Οι εφαρμογές που έχετε κατεβάσει θα λειτουργούν σε όλους τους υπολογιστές Mac που διαθέτετε ενώ οι αναβαθμίσεις θα σας αποστέλλονται κατευθείαν από το Mac App Store για να είναι πάντα ενημερωμένες. Το Mac App Store θα είναι διαθέσιμο για το Mac OS X Snow Leopard δωρεάν μέσω την αναβάθμισης λογισμικού.


Page 4 of 97 pages « First  <  2 3 4 5 6 >  Last »

Categories

Google  
 
 

Calendar

January 2023
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Browse

Advanced Search

Support


Recent 20 comments

Recent 20 posts

Reactions

Members

Flickr

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing photos in a set called wewantapplegreece.com. Make your own badge here.

Subscribe


Joy of Tech™