Sep 9th, 2008

We want Steve on stage!

Θα ανέβει ο Steve Jobs στη σκηνή στη σημερινή παρουσίαση;
Ενώ απομένουν μόνο λίγες ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης/παρουσίασης της Apple στο Yerba Buena Center for the Arts, στο Σαν Φρανσίσκο, αρκετοί είναι αυτοί που ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών από την εταιρία που ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι του marketing.
Εκτός λοιπόν από τα αναμενόμενα νέα μοντέλα για το δημοφιλές iPod και τις υπηρεσίες του περιβάλλοντος που το καθιέρωσε, το iTunes, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και φήμες για κρυμμένα χαρτιά της Apple. Οι φήμες αυτές ουσιαστικά επιβεβαιώνονται από την ίδια την εταιρία, μιας και αρκετοί έχουν αναφερθεί στις ασυνήθιστες -τουλάχιστον- προτροπές προς εκπροσώπους του τύπου για να «μη χάσουν με τίποτα» αυτό το event.
Ένα δημοσίευμα λοιπόν από το Fortune (CNNMoney.com) μιλά για την αναγκαιότητα, στη συγκεκριμένη συγκυρία των τηλεοπτικών αναβαθμίσεων και ανακατατάξεων στην Αμερικανική Ήπειρο, της εμφάνισης στην αγορά μιας ανανεωμένης συσκευής από την Apple, που θα καλύψει τα κενά που θα παρουσιαστούν από τις αρχές του επόμενου έτους για τις Ην. Πολιτείες.
Η συσκευή αναμένουν να είναι πιο ώριμη τεχνολογικά, αλλά και πιο απλόχερη σε δυνατότητες από τον χομπίστικο προκάτοχο της, όπως θα μπορούσε να είναι πραγματικά το AppleTV 3.0!
Μερικά χαρακτηριστικά από την λίστα προσδοκιών για το επόμενης γενιάς Apple TV, που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή σε σχετικό άρθρο του Peter Magnusson:
• Blu-ray disc player, που φυσικά θα παίζει επίσης DVD και CD
• δέκτη ATSC για να λένε (στις Ην. Πολιτείες) ότι πραγματικά έχουν over-the-air digital TV
• δίσκο αποθήκευσης 500G, με το 1T προαιρετικό
• WiFi
δυνατότητα DVR (στο iTunes 8.0)
• λειτουργία ως Time Capsule με δυνατότητα ένταξης της συσκευής στο Time Machine
• το Safari σε πλήρη λειτουργία καθώς και υποστήριξη πληκτρολογίου
• προηγμένες δυνατότητες που να καλύπτουν κάθε μορφής internet video
• και τέλος, υποστήριξη της χρήσης των iPhone και iPod touch ως έξυπνα χειριστήρια.
Αξίζει να αναφερθώ επίσης στην προσδοκία πολλών ανθρώπων, αλλά και μερίδας του τύπου της (επαν)εμφάνισης του Jobs σήμερα (στις 8 το βράδυ για την Ελλάδα), στη σκηνή του Yerba Buena Center for the Arts, ώστε να δώσει την απάντησή του στα όσα κυκλοφορούν σε οικονομικούς -και όχι μόνο- κύκλους παγκοσμίως, σχετικά για με την κατάσταση της υγείας του.
Αν όντως η εταιρία έχει κρυμμένους άσσους για το αποψινό event και ο άνθρωπος στο τιμόνι της νιώθει καλά, τότε ο Steve Jobs της Apple είναι απαραίτητος για να καταπλήξει το κοινό, όπως μόνο αυτός ξέρει.


Advertisement


Responses

Καλημέρα,

Θα ήθελα πολύ να δω ένα συγκριτικό του Apple TV με το ανόλογο (price/performance) Dreambox Digital Receiver. Είναι παρόμοιες συσκευές. Βέβαια η κοινότητα του Dreambox είναι σαφώς μεγαλύτερη, αλλά και το Apple TV προσφέρει κάποια ενδαιφέροντα εργαλεία out-of-the-box.

Πολύ φοβάμαι ότι το Apple TV που κυκλοφορεί σήμερα δεν θα μπορέσει ποτέ να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες, που αρκετοί θα είχαν από μια τέτοια συσκευή, «κέντρο ενδιαφέροντος» στο σαλόνι τους.
Και η ίδια η Apple, χαρακτηρίζοντάς το «χόμπι», έχει συνεισφέρει (μαζί με τους περιορισμούς της συσκευής σε πολλούς τομείς, που εξακολουθούν να υπάρχουν) στην μη επιτυχία του.
Ας ελπίσουμε ότι θα έρθει σύντομα ο καιρός να ασχοληθούν σοβαρά και με αυτό και να το απελευθερώσουν από το κλουβί του, αφήνοντας κατά μέρος τις εμμονές τους και τον καθοδηγητικό τρόπο, που συνοδεύει τη χρήση πολλών προϊόντων της εταιρίας.
Αν φυσικά θέλουν να δουν επιτυχία και σε αυτόν τον τομέα.

Ποτέ δεν κατάλαβα αυτές τις εμμονές της Apple, αλλά από την στιγμή που η γενικότερη πορεία της εταιρίας είναι πολύ καλή τα τελευταία χρόνια, δεν μπορείς να έχεις και πολλές απαιτήσεις. Όσο κυκλοφορούν συσκευές τύπου dreambox/triple dragon είναι δύσκολο να επιτύχει σε αυτόν τον τομέα το Apple TV. Άσε που με τις ταχύτητες που έχουμε στην Ελλάδα οι μισές υπηρεσίες του θα υπολειτουργούν.

Page 1 of 1 pages with commentsLeave a response

Categories

Google  
 
 

Calendar

September 2022
S M T W T F S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Browse

Advanced Search

Support


Members

Subscribe