Dec 8th, 2010

A partnership with Adobe Foundation and PBS to mentor today’s best young documentary filmmakers

Το Adobe Foundation και το PBS Foundation δημιουργούν το Project VoiceScape για να εμπνεύσουν νέους δημιουργούς ταινιών.
Δημοσίευση από δελτίο τύπου της Άνοδος ΑΕ.

Η συνεργασία αυτή θα φέρει σε επαφή βραβευμένους δημιουργούς ταινιών ντοκιμαντέρ με νέους ψηφιακούς καλλιτέχνες.
Τα ιδρύματα PBS και Adobe παρουσιάζουν το νέο Project VoiceScape, μια συνεργασία μεταξύ των Adobe Youth Voices, του διεθνούς φιλανθρωπικού προγράμματος του Adobe Foundation και της εκπομπής POV του τηλεοπτικού δικτύου PBS, μακροβιότερης τηλεοπτικής εκπομπής για την παρουσίαση ανεξάρτητων ταινιών ντοκιμαντέρ.
Στόχος του Project VoiceScape είναι να ενθαρρύνει μαθητές να χρησιμοποιούν ψηφιακά μέσα για τη δημιουργία ελκυστικών ιστοριών για θέματα σημαντικά για τους ίδιους. Η βραβευμένη σειρά ντοκιμαντέρ του PBS με τίτλο POV | American Documentary, με διεθνή αναγνώριση για την αυστηρή διαδικασία επιλογής ξεχωριστών ντοκιμαντέρ, θα επιβλέψει ένα διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του www.pbs.org/pov. Οι νέοι δημιουργοί που θα επιλεγούν θα λάβουν χρηματοδότηση για να ολοκληρώσουν τις ταινίες τους, συμβουλές και καθοδήγηση από βραβευμένους δημιουργούς ντοκιμαντέρ, ενώ οι ταινίες τους θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του POV.
Το PBS Teachers θα συμβάλει στη συμμετοχή εκπαιδευτικών προκειμένου να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μαθητών και να τους δώσουν έμπνευση για τη δημιουργία καινοτόμου περιεχομένου. Στο πλαίσιο της μακρόχρονης σχέσης με του PBS με την εκπαιδευτική κοινότητα, η ιστοσελίδα αυτή δίνει πρόσβαση στα Adobe Youth Voices Essentials, μια σειρά από πηγές και εργαλεία που θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να κατευθύνουν πιο αποτελεσματικά τους νέους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και άλλα αντίστοιχα στο μέλλον.
Το Project VoiceScape θα παρέχει επίσης επιλεγμένους σταθμούς του PBS κονδύλια για να υποστηρίξουν τις δημιουργίες των μαθητών, εκπαίδευση από το KQED’s Digital Media Center και δωρεάν προγράμματα από το Adobe Foundation. Οι σταθμοί αυτοί θα αποτελέσουν τμήμα του δικτύου Adobe Youth Voices, προσφέροντας ευκαιρίες για να αναδειχθεί η δουλειά των μαθητών και να ενισχυθεί η συνεργασία με άλλους συμμετέχοντες στο Adobe Youth Voices ανά τον κόσμο.
“Η υποστήριξη του δημιουργικού οράματος των νέων δημιουργών ταινιών είναι απαραίτητη για τη μελλοντική επιτυχία του PBS ως πηγή ποικίλλων αντιλήψεων” σχολιάζει η Paula Kerger, PBS president και CEO. “Είμαστε υπερήφανοι για τη συνεργασία με το POV και το Adobe Youth Voices για να προσφέρουμε την τεχνολογία, την εκπαίδευση και την ενθάρρυνση που χρειάζεται για τα ντοκιμαντέρ του μέλλοντος.”
“Πιστεύουμε ότι είναι κρίσιμο να παρέχουμε στους νέους τα δημιουργικά εργαλεία και τις τεχνολογικές ικανότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.” Σχολίασε ο Phantanu Narayen, Adobe president και CEO και Πρόεδρος του ΔΣ του Adobe Foundation. “Είμαστε υπερήφανοι που το Adobe Youth Voices θα βοηθήσει το PBS να επεκτείνει την ανάπτυξη σε περιεχόμενο που να προέρχεται από νέους ανθρώπους και να απευθύνεται σε αυτούς.”
“Στο POV είμαστε ενθουσιασμένοι που εργαζόμαστε με το Adobe Youth Voices και το PBS για να καλλιεργήσουμε την επόμενη γενιά δημιουργών ντοκιμαντέρ,” σχολίασε ο Simon Kilmurry, POV executive director. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε σε επαφή νέους παραγωγούς περιεχομένου με βετεράνους δημιουργούς ταινιών για να συζητήσουν τη δημιουργική διαδικασία, την επεξεργασία, τις οδηγίες παραγωγής και τις συνολικές αποφάσεις περιεχομένου. Ανυπομονούμε για το τελικό αποτέλεσμα.”

Σχετικά με το POV
Βραβευμένη τηλεοπτική σειρά που παράγεται από την American Documentary, Inc. και διανύει την 23η σεζόν στο PBS. Αποτελεί τη μακροβιότερη εκπομπή της Αμερικανικής τηλεόρασης που φιλοξενεί τα έργα των σύγχρονων ανεξάρτητων δημιουργών ντοκιμαντέρ. Προβάλλεται από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο, με ειδικές προβολές σε primetime και σε άλλες χρονικές περιόδους, το POV έχει προβάλλει περισσότερα από 300 ντοκιμαντέρ και έχει και online προβολές στο Webby Award-winning, POV’s Borders. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε www.pbs.org/pov.

Σχετικά με το PBS Foundation
Η αποστολή του PBS Foundation είναι να αναζητά χρηματοδότηση για το PBS. Σε συνεργασία με τους σταθμούς μέλη του PBS, οι προσπάθειες συγκέντρωσης πόρων από το PBS Foundation ευνοούν και ενισχύουν το σύστημα συνολικά προσφέροντας μια πηγή εσόδων που διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε www.pbs.org/aboutpbs/pbsfoundation/index.html.

Σχετικά με το PBS
Το PBS, με περίπου 360 σταθμούς μέλη, προσφέρει σε όλους του Αμερικάνους την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες ιδέες και νέους κόσμους μέσω της τηλεόρασης και του online περιεχομένου. Κάθε μήνα, το PBS απευθύνεται σε 118 εκατομμύρια ανθρώπους μέσω της τηλεόρασης και περίπου 21 εκατομμύρια μέσω του Internet και τους προσκαλεί να ζήσουν την εμπειρία της επιστήμης, της ιστορίας, της φύσης και των δημοσίων θεμάτων, να ακούσουν διαφορετικές απόψεις και να «παρακολουθήσουν» από την πρώτη θέση δράματα και παραστάσεις διεθνούς εμβέλειας.

Σχετικά με το Adobe Foundation
Το Adobe Foundation είναι ιδιωτικό ίδρυμα (501(c)(3)) που δημιουργήθηκε και χρηματοδοτείται από την Adobe Systems Incorporated με σκοπό να αξιοποιεί ανθρώπινους, τεχνολογικούς και οικονομικούς πόρους για να οδηγεί σε κοινωνική αλλαγή και κοινοτικές βελτιώσεις.

Σχετικά με το Adobe Youth Voices
Το Adobe Youth Voices είναι μια διεθνής φιλανθρωπική πρωτοβουλία του Adobe Foundation με στόχο να δίνει δυνατότητα σε νέους ανθρώπους από αδικημένες κοινωνικές ομάδες να αναπτύσσουν ικανότητες σε ψηφιακά μέσα προκειμένου να ενημερώσουν για τον κόσμο που ζουν, να μοιραστούν τις ιδέες τους και να αναλάβουν δράση σε σημαντικά για αυτούς θέματα. Αξιοποιώντας την ενέργεια των νέων 13-19 χρονών, το Adobe Youth Voices στοχεύει να εμπνεύσει την έναρξη διαλόγου για αλλαγή στις αδικημένες κοινότητες.
Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε νέους να εκφραστούν μέσω ντοκιμαντέρ, φωτογραφίας, εντύπων, ραδιοφώνου, animation, επικοινωνιών Web και άλλων μέσων. Το διεθνές δίκτυο Adobe Youth Voices σήμερα περιλαμβάνει περισσότερα από 600 μέλη σε 45 χώρες, και εμπλέκει περισσότερους από 20,000 νέους και 2,000 εκπαιδευτικούς σε σχολικά και εξωσχολικά προγράμματα. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε www.youthvoices.adobe.com.


Advertisement


Responses

There are no comments for this entry.Leave a response

Categories

Google  
 
 

Calendar

August 2022
S M T W T F S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Browse

Advanced Search

Support


Members

Subscribe