Apr 13th, 2010

Don’t panic; don’t buy the iSombreros

Εξωπραγματικές τιμές από κάποιους. Αθέμιτος ανταγωνισμός και αντισυναδελφική συμπεριφορά από άλλους στο επίσημο δίκτυο μεταπωλητών Apple.

Όλα αυτά μπορούν κάλλιστα να καταλογισθούν στις εταιρίες Πλαίσιο, Public και e-Shop.gr μιας και ενώ είναι στο επίσημο δίκτυο μεταπωλητών Apple, διαφημίζουν ή έχουν προς επίδειξη συσκευές iPad, που τις έχουν προμηθευτεί από οπουδήποτε αλλού, πλην του δικτύου της Ελληνικής εταιρίας διανομής.
Για το νέο προϊόν-παραλήρημα της Apple δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ημερομηνία διάθεσης στην Ευρώπη και κανείς μεγάλος μεταπωλητής στο εξωτερικό δεν έχει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του. Πόσο μάλλον τιμές.
Εδώ όμως είναι Ελλάδα και ως γνωστό ο τσαμπουκάς των μεγάλων φαίνεται ότι μετράει, ακόμα και ενάντια στους κανόνες, που οι ίδιες οι εταιρίες έχουν υπογράψει για να ενταχθούν στο επίσημο δίκτυο διανομής της Apple. Ίσως βέβαια να έχουν βρει κάποιο παραθυράκι, που επιτρέπει στους retailers να προμηθεύονται μόνοι τους πρωτοεμφανιζόμενες συσκευές χωρίς όμως το δικαίωμα πώλησής τους.
Φυσικά αυτό που καταφέρνουν αυτή τη στιγμή, αυτοί που διαθέτουν iPad για επίδειξη, είναι απλά να μαζεύουν κόσμο στα μαγαζιά τους και να δημιουργούν την εντύπωση πως αυτοί νοιάζονται (περισσότερο) για τους Έλληνες ...μακάδες.
Επειδή είναι απόλυτα βέβαιο ότι η Apple γνωρίζει επακριβώς τι γίνεται, καλό θα ήταν να (επιβάλει να) προστατευθούν άμεσα οι επιχειρηματίες συνεργάτες της, που βάλλονται με τέτοιου είδους συμπεριφορές, αλλά και ο κάθε καταναλωτής από τους αλεξιπτωτιστές κερδοσκόπους (πολύ της μόδας η λέξη και) στον συγκεκριμένο τομέα.

• Κάντε υπομονή και αντισταθείτε στο να σας φύγει μια περιουσία τώρα για (ουσιαστικά) μια οθόνη αφής! Η Ευρωπαϊκή και η εγχώρια αγορά πολύ σύντομα θα πήξουν από iPad και θα έχετε την ευκαιρία, εντός ή εκτός των συνόρων να προμηθευτείτε το μοντέλο της αρεσκείας σας - και με ανταγωνιστικές τιμές.

Ενημέρωση 13/4:
Ενθαρρυντικό είναι ότι στο ίδιο μήκος κύματος γίνονται συζητήσεις σε ολόκληρη την Ελληνική Mac κοινότητα. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα ίδια και τα αυτά λένε - για την κατάντια μας - και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Το Nooz.gr με άρθρο του στις 10/4, προτρέπει τους Έλληνες καταναλωτές να μη πέσουν στην παγίδα της πρόωρης και πανάκριβης αγοράς για ένα προϊόν, πριν τις επίσημες ανακοινώσεις για την τιμολόγησή του στην Ευρώπη, αλλά και τις ημερομηνίες διάθεσής του.

• Και παρεμπιπτόντως, οι φουσκωμένες τιμές στο e-Shop.gr στη σελίδα εκδήλωσης ενδιαφέροντος αντικαταστάθηκαν με μήνυμα σχετικό με την μη «προς το παρόν επίσημη πληροφόρηση από την Apple».


Advertisement


Responses

Ρωτήστε και εμάς τους πωλητές σε αυτές τις αλυσίδες τι τραβάμε με τον κόσμο που ρωτάει για αυτό, χωρίς να γνωρίζουμε να τους απαντήσουμε για το τι τιμή θα έχει και πότε θα έρθει…

Εγώ τουλάχιστον σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Page 1 of 1 pages with commentsLeave a response

Categories

Google  
 
 

Calendar

September 2023
S M T W T F S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Browse

Advanced Search

Support


Members

Subscribe