Άλλη μια φορά, για τρίτη χρονιά, ξεκινά το πρόγραμμα «Δες την Ψηφιακά».
Η Ελληνική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013, υλοποιεί για τρίτη φορά τη δράση «Δες την Ψηφιακά», επιδοτώντας την απόκτηση προσωπικών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους πρωτεύσαντες πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές που εισήχθησαν με τις Γενικές Εισαγωγικές Πανελλήνιες Εξετάσεις του έτους 2008.
Η εταιρία Elite Computer Systems, με έδρα στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Δες την Ψηφιακά» και έχει ήδη αναρτήσει στην ιστοσελίδα της σχετικές πληροφορίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως συνέβαινε και πέρυσι, το κενό για «εξελληνισμένο λογισμικό αυτοματισμού γραφείου με γραφικό περιβάλλον, περιλαμβανομένης εφαρμογής επεξεργασίας κειμένου, με κείμενα βοήθειας χρήσης στα Ελληνικά, ορθογραφικό έλεγχο και έλεγχο συλλαβισμού για την ελληνική γλώσσα» στους Macintosh, βασική προϋπόθεση συμμετοχής των φορητών υπολογιστών στο πρόγραμμα, έρχεται πάλι να καλύψει το ελεύθερο λογισμικό και συγκεκριμένα το NeoOffice®.
• Η επίσημη ιστοσελίδα της δράσης «Δες την Ψηφιακά» με όλες τις πληροφορίες για τους δικαιούχους του προγράμματος, καθώς και τις προϋποθέσεις, δικαιολογητικά, προδιαγραφές υπολογιστών κλπ. για τους επιθυμούντες συμμετοχή προμηθευτές.
Sep 26th, 2008
Greek Government’s action ‘Des tin psifiaka’ for the year 2008
Advertisement


Tell a friend
Permalink











