Oct 10th, 2008

IMC, VAD, AAD and AASP; comfused. Did you?

Μας έχουν μπερδέψει και κανείς δεν κάθετε να μας ξεμπερδέψει. Μήπως βολεύει κάποιους αυτό;
Μόλις πριν λίγες μέρες, στις 4 του μήνα, είχα αναφερθεί στις αλλαγές που συνεχίζουν να συντελούνται όσον αφορά στη διαχείριση της διανομής προϊόντων και υπηρεσιών της Apple στην περιοχή της CEMEA.
Εκείνη την ημερομηνία οι μόνες εταιρίες (πρώην VAD και πιο παλιά IMC) που είχαν βάλει στις ιστοσελίδες τους το νέο τίτλο που προσκόμισαν από την Apple, (Authorized Distributor) ήταν η Ελληνική εταιρία διανομής και η αντίστοιχη για την Τσεχία.
Ταυτόχρονα η Apple έπρεπε, σύμφωνα με τις πρόσφατα υπογεγραμμένες συμφωνίες για συγκεκριμένες χώρες της περιοχής, να ανακοινώσει τους νέους Apple Authorized Service Providers (AASP), δηλαδή τα νέα πιστοποιημένα κέντρα σέρβις, πλέον αυτών που είχαν μέχρι σήμερα οι κατά τόπους διαπιστευμένοι διανομείς.
Η Apple μάλλον κωλυσιεργεί σε αυτό το θέμα, μιας και ακόμα δεν έχει εμφανείς σελίδες με τα στοιχεία αυτών των εταιριών, για τις χώρες που συμμετείχαν σε πρώτη φάση στη διεύρυνση των υπηρεσιών υποστήριξης.
Όμως κωλυσιεργούν και οι διανομείς των υπολοίπων χωρών της CEMEA, στο να αλλάξουν τους νέους τίτλους τους στις ιστοσελίδες τους, με αποτέλεσμα να γίνεται ένας αχταρμάς, άλλοι να δηλώνουν VAD και άλλοι ακόμα IMC. Σήμερα άλλαξε τα στοιχεία της η Ρουμανική εταιρία, όπως βλέπετε και στις σχετικές εικόνες.
Το θέμα είναι ότι πρέπει σύντομα να ενημερωθούν οι πελάτες επίσημα -από την Apple- ώστε να ξέρουν τι τους γίνεται σε τόσο σημαντικά θέματα υποστήριξης και επισκευής βλαβών.
• Πάντως η γραμμή υποστήριξης της Apple για τη χώρα μας, έχει αρχίσει να παραπέμπει τους ενδιαφερόμενους και στις νέες Ελληνικές εταιρίες/κέντρα σέρβις Apple, ανάλογα με τον ταχυδρομικό κώδικα των καλούντων.


Advertisement


Responses

this headline has been nominated for the 2008 Phrase Surrealism Awards :-)

Το σημαντικό όμως είναι ότι πλέον οι επισκεύες γινονται σε λιγότερο άπο 3 μέρες αν τα παρτς είναι διαθέσιμα στην Αpple, μια φίλη μου αφού πήρε exception άπο το support της Apple (ήταν εκτος εγγύηση) για cracks se top case kai bottom case,φτιάχτηκε το macbook της σε δυο (2!) μέρες άπο τους ίδιους που κάνανε 2 μήνες πρίν άπο λίγο, και αυτο είναι τσεκαρισμένο....

Θέλεις να πεις ότι υπάρχει πλέον δυνατότητα ελέγχου προόδου εργασιών, από την την Υποστήριξη της Apple;
Ξέρεις αν υπάρχει και προκαθορισμένος χρόνος που απαιτεί μια συγκεκριμένη επισκευή, π.χ. αλλαγής οθόνης σε φορητό και αν αυτή η πληροφορία ανακοινώνεται στον ενδιαφερόμενο;
Εννοώ αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με τις προβλεπόμενες εργατοώρες σέρβις στα συνεργεία αυτοκινήτων - δεν κάνω πλάκα.
Ευχαριστώ.

Είναι ακριβώς έτσι, μπορεί ο καθένας να δεί σε ποιο στάδιο βρίσκεταί η επισκευή του στο repair status στο Apple Support. Εάν το ανταλλακτικό είναι διαθέσιμο, έρχεται την επόμενη ημέρα, αν δεν υπάρχει, σταδιακά, μπαίνουν προτεραιότητες.O πελάτης παραμένει ενήμερος και μπορεί να ζητήσει ένα κοστολόγιο αν είναι εκτός εγγύησης, η, εάν η ζημιά προήλθε από δικο του φταίξιμο. Παντως, σ’αυτό τον τομέα, θα διαπιστώσουμε ότι ήδη αλλάξανε πολλά, και ότι η εξυπηρέτηση είναι το ίδιο καλή με αυτο που συμβαίνει στο εξωτερικό.

Page 1 of 1 pages with comments



Leave a response






Your response:

Please enter the word you see in the image below:


  

Categories

Google  
 
 

Calendar

November 2008
S M T W T F S
           1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Browse

Advanced Search

Apple Support




Actions






Recent 20 comments





Members

Statistics

Subscribe