Jan 28th, 2011

iStorm and Greek ‘Philotimo’

Πριν λίγες ώρες έλαβα ένα επώνυμο email που αφορά σε σχολιασμό εξυπηρέτησης από συγκεκριμένο κατάστημα ελληνικής εταιρίας, που τυγχάνει να είναι Apple Premium Reseller. Παραθέτω την επιστολή αυτούσια:

iStorm Κολωνακίου & Ελληνικό Φιλότιμο. Μια πραγματική ιστορία.
Πιστεύω ότι σε αυτή τη χώρα έχουμε πολλές φορές -δικαίως- αγανακτήσει και επαναστατήσει σε τακτικές και πρακτικές που προσβάλλουν πρωτίστως την νοημοσύνη μας και κατόπιν το καταναλωτικό μας υπέρτατο δικαίωμα να τυγχάνουμε σεβασμού και ποιοτικής εξυπηρέτησης. Πρόσφατα παραδείγματα και μακροσκελείς απόψεις ένθεν και ένθεν επιβεβαιώνουν την σκέψη μου αλλά και οι προσωπικές εμπειρίες όλων σας είμαι σίγουρος ότι συμφωνούν και επαυξάνουν το παραπάνω αξίωμα που διατυπώνω.
Αυτό όμως που πολύ συχνά -και κακώς- δεν κάνουμε είναι να επιβραβεύουμε όσους και όποιους λίγους καταφέρνουν να ξεπεράσουν το κάθε κόμπλεξ μετριότητας και να αποδείξουν ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά του Έλληνα -αυτή η Αρχαία και αδίκως λησμονημένη-, η πλευρά της Αρετής -και της ευγένειας- που κάποτε ο ήρωας και ημίθεος -Έλληνας- Ηρακλής διάλεξε ως πορεία της ζωής του.
Θα ήθελα λοιπόν να σας συστήσω σε δύο ανθρώπους -Έλληνες πραγματικούς και με την πλήρη σημασία της λέξης- που με εξυπηρέτησαν -ο καθένας στο πεδίο ευθύνης του- με τρόπο που ταιριάζει στην ποιότητα των Mac προϊόντων και παράλληλα δείχνοντας αυτό που σε καμμία άλλη γλώσσα του κόσμου δεν υπάρχει: Ελληνικό Φιλότιμο.
Τα ονόματά τους είναι: Δημήτρης Τσανακαλιώτης, General Manager του καταστήματος iStorm Κολωνακίου και Σπύρος Αναστασάτος, υπεύθυνος του τμήματος service του ιδίου καταστήματος.
Σκοπός και στόχος μου δεν είναι να διαφημίσω το παραπάνω κατάστημα αλλά να το συγχαρώ για τους ανθρώπους του και τον τρόπο που αυτοί προφανώς εκπαιδεύτηκαν να αντιλαμβάνονται τα Mac προϊόντα, το πριν αλλά και κυρίως το μετά της πώλησης τους. ...Και πάνω απ´ όλα τον σεβασμό τους απέναντι στον πελάτη.
Για σοβαρό πρόβλημα τους χρειάστηκα, πρόβλημα που προέκυψε από δική μου υπαιτιότητα, και η αντίδραση τους με άφησε θετικά έκπληκτο. Κατάφεραν να με κάνουν να τους εμπιστευτώ το Apple πολύτιμο μου και να φύγω ήρεμος από το κατάστημα με τη σιγουριά ότι το είχα αφήσει σε ‘καλά χέρια’. Τί άλλο να ζητήσει ένας Mac χρήστης παρά ένα τέτοιου είδους σεβασμό για το πολύτιμο του που με βαριά καρδιά αποχωρίζεται;
Τέσσερις μέρες μετά με κάλεσαν στο τηλέφωνο: όχι μόνο είχαν τη λύση για το πρόβλημα μου αλλά μου την παρείχαν και με ένα τρόπο που ούτε στα όνειρα μου δεν θα έβλεπα να συμβαίνει. Στην γλώσσα της αγοράς αυτό ονομάζεται: Υπέρβαση των Προσδοκιών του Πελάτη. Στα απλά Ελληνικά λέγεται: Φιλότιμο.
Με τα ίδια απλά Ελληνικά θα κλείσω αυτή την επιστολή: Σε ευχαριστώ Δημήτρη. Σε ευχαριστώ Σπύρο. Σας ευχαριστώ που γίνατε συμμέτοχοι και συμπάσχοντες στο πρόβλημα του Apple πολύτιμου μου και σας ευχαριστώ που με εξυπηρετήσατε με πραγματικό φιλότιμο.
Θα τα ξαναπούμε και πάλι. Αυτή τη φορά στην επόμενη αγορά μου. Δηλαδή σύντομα…

Σας υπογράφω αυτό το e-mail με την επαγγελματική μου ιδιότητα:
Ιωάννης Κασίμης, TAG-Heuer Greece (LVMH Group), Retail Network Director


Advertisement


Responses

There are no comments for this entry.Leave a response

Categories

Google  
 
 

Calendar

January 2023
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Browse

Advanced Search

Support


Members

Subscribe