Ο Βαγγέλης Πεταλιάς, κοινώς thrilos, ξανακτυπά!
Είναι ήδη διαθέσιμο το νέο του project, από την ιστοσελίδα Greek-Mac.com αλλά και από το γνωστό MacUpdate, ως δωρεάν προσφορά στην Ελληνική Mac κοινότητα.
Η Ελλάδα αποτελεί για άλλη μια φορά εξαίρεση στον κανόνα που θέλει όλες τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να καλύπτονται από τη μαμά όσον αφορά σε λεξικά και ορθογράφους στο νέο λειτουργικό.
Έρχεται λοιπόν ξανά η ιδιωτική πρωτοβουλία να καλύψει τις τρύπες που αφήνει η Apple για τους Έλληνες και με την εγκατάσταση του Greek Support 1.0 προστίθενται Ελληνικό λεξικό (προσφορά του Πανεπιστημίου της Πάτρας), Ελληνικός ορθογράφος και ένα widget για να βλέπετε σε ποιον ανήκει οποιοσδήποτε αριθμός σταθερού τηλεφώνου στην Ελλάδα.
Πολύ καλή η ενέργεια του Βαγγέλη να συγκεντρώσει όλες τις διαδικασίες σε έναν εγκαταστάτη, αλλά πρέπει να αναφέρω τον επίσης γνωστό και μη εξαιρεταίο Αντώνη Σιγάλα ή sigalakos, με τις πρόσφατες οδηγίες του επίσης περί εγκατάστασης Ελληνικού ορθογράφου και λειτουργίας Ελληνο-Αγγλικού/Αγγλο-Ελληνικού λεξικού στο Snow Leopard, που παρεμπιπτόντως έχει νέα εκμεταλλεύσιμα χαρακτηριστικά, που δεν είχε το παλαιό Leopard, σε αυτόν αλλά και σε άλλους τομείς.
Το ευχάριστο είναι ότι ο Βαγγέλης -όπως και πολλοί άλλοι- συνεχίζει να εργάζεται αφιλοκερδώς για του Έλληνες χρήστες Mac. Είναι επίσης γνωστή η συμμετοχή του στο hello Mac OS, την κάποτε φιλόδοξη προσπάθεια εξελληνισμού του συστήματος, κάτι που φαίνεται αναθερμαίνεται σαν σκέψη, μιας και η οθονιά που έστειλε και που τμήμα της δημοσιεύω παρακάτω δείχνει να εργάζεται ήδη σε κάτι αντίστοιχο, που αυτή τη φορά σχετίζεται με το Snow Leopard.
Μπράβο σε όλους όσους ασχολούνται με την υποστήριξη της Ελληνικής Mac κοινότητας!



Comment
Tell a friend
Permalink










