Για όσους δύνανται: συμμετέχετε σε προ-κρατήσεις για iPad 2 γιατί μη καπαρωμένες συσκευές δύσκολα θα βρείτε - τουλάχιστον τις πρώτες μέρες της διάθεσης

Η χθεσινή παρουσίαση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ολοκληρώθηκε και η νέα συσκευή ήταν όντως εντυπωσιακή στο άγγιγμα και στο χειρισμό της.
Πριν όμως οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι ανέβουν στον επάνω όροφο του Gazarte και ασχοληθούν με τα τέσσερα iPad 2 που τους περίμεναν, είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν σειρά ερωτήσεων, που απαντήθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της iSquare και υπεύθυνο για την παρουσίαση, κ. Κωστή Σταυρόπουλο.
Αξίζει να αναφερθώ, σταχυολογώντας, σε μερικές ενδιαφέρουσες διευκρινίσεις και πληροφορίες που ακούστηκαν χθες στο αμφιθέατρο.
• Από το iPad πρώτης γενιάς, που κλείνει περίπου 8 εβδομάδες (επίσημης) παρουσίας στην ελληνική αγορά, εκτιμάται ότι διατέθηκαν από το δίκτυο διανομής 8.000 συσκευές, ήτοι 1.000 iPad ανά εβδομάδα. Αν λάβουμε υπόψη και την τόσο μεγάλη καθυστέρηση για τη διάθεσή του στη χώρα μας (τις ανεξάρτητες εισαγωγές, αλλά και τις αγορές από το εξωτερικό που είχαν προηγηθεί) δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο το νούμερο αυτό.
• Τα εναπομείναντα iPad 1 διατίθενται ήδη σε χαμηλότερες τιμές, κατά 100 περίπου ευρώ, μέχρι εξαντλήσεως του - έτσι κι αλλιώς περιορισμένου για την Ελλάδα - στοκ.
• Το iPad, όσον αφορά στο service, αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς και το iPhone.
Δηλαδή η συσκευή δεν ανοίγεται για τυχόν επιδιορθώσεις. Απλά αντικαθίσταται δωρεάν - εντός και με τους όρους της εγγύησης - με άλλη refurbished.
• Οι ποσότητες της πρώτης φουρνιάς iPad 2 που θα διατεθούν στην αγορά αύριο Σάββατο δυστυχώς δεν καλύπτουν ούτε τις προ-παραγγελίες που έχουν λάβει οι μεταπωλητές. Ζήτημα είναι λοιπόν αν θα βρει κανείς iPad 2 να αγοράσει αν επισκεφτεί κάποιο από τα καταστήματα …στις 9.01π.μ. Φυσικά μεγάλο πρόβλημα διαθεσιμότητας έχουν και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που μπαίνουν από αύριο στο χώρο των πωλήσεων της συσκευής.
• Η iSquare έχει στα σχέδιά της συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα για την προώθηση της μαγικής συσκευής. Επιπλέον έχει εισέλθει και σε διαδικασίες συνεννόησης, αλλά και προβολής των Ελλήνων προγραμματιστών που εργάζονται και υλοποιούν εφαρμογές για την πλατφόρμα του iOS.
Τέλος, εκτός από τις φιλόδοξες (και γνωστές) προθέσεις τους για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων APR, είναι αξιοσημείωτη και μια γενικότερη διαπίστωση από τα στοιχεία που παράθεσε η iSquare.
Έτσι, αν και οι πωλήσεις των υπολογιστών στη χώρα μας - μεσούσης της κρίσης - έχουν μειωθεί θα έλεγε κανείς δραματικά, όσον αφορά στους Mac η αύξηση των πωλήσεων τους αγγίζει το 38%. Και αυτό συμβαίνει ένα χρόνο μόλις με το νέο καθεστώς στη διάθεση των προϊόντων της Apple στην εγχώρια αγορά και την Κύπρο.
Μάλιστα στο ίδιο χρονικό διάστημα η Ελλάδα σχεδόν τριπλασίασε το ποσοστό της στο μερίδιο των Mac - υπολογιστών γραφείου και φορητών μαζί - και από 1% (αν κατάλαβα καλά σε παγκόσμιο επίπεδο) έχει ανέβει τώρα στο 2,9%. Ποσοστό που ουσιαστικά ήταν αρχικά στόχος τριετίας για την Ελληνική εταιρία διανομής.

Page 1 of 1 pages

Categories

Google  
 
 

Calendar

August 2020
S M T W T F S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Browse

Advanced Search

Support


Recent 20 comments

Recent 20 posts

Reactions

Members

Flickr

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing photos in a set called wewantapplegreece.com. Make your own badge here.

Subscribe


Joy of Tech™