Μεγάλη απορρόφηση Flash Player και AIR σε κινητές συσκευές και υψηλές προσδοκίες για το 2011.
Δημοσίευση από δελτίο τύπου της Άνοδος ΑΕ.
Στο Mobile World Congress, η Adobe ανακοίνωσε ότι οι δημιουργοί εφαρμογών και περιεχομένου μπορούν να ενσωματώσουν Adobe AIR® εφαρμογές σε περισσότερα από 84 εκατομμύρια smartphones και tablets με λειτουργικό σύστημα Android και iOS. Χιλιάδες εφαρμογές δημιουργήθηκαν και διατέθηκαν στα Android Market και Apple’s App Store μέχρι σήμερα. Μέχρι το τέλος του 2011, η Adobe αναμένει ότι περισσότερα από 200 εκατομμύρια smartphones και tablets θα είναι συμβατά με εφαρμογές Adobe AIR. Παραδείγματα υπάρχουν στη ιστοσελίδα m.flash.com.
Επιπλέον, η Adobe ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 20 εκατομμύρια smartphones ενσωμάτωσαν το Flash Player 10.1 σε περισσότερα από 35 πιστοποιημένα μοντέλα στους πρώτους έξι μήνες από την ανακοίνωση του προγράμματος. Για το 2011, η εταιρεία αναμένει ότι το Flash Player θα υποστηρίζεται από το 36 τοις εκατό όλων των νέων smartphones που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 132 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως. Περισσότερα από 50 tablets αναμένεται να υποστηρίζουν Flash Player φέτος. Με τη χρήση των εργαλείων του Creative Suite 5, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια δημιουργοί εφαρμογών Adobe Flash® Platform μπορούν τώρα να δημιουργούν περιεχόμενο με Flash Player και AIR για μεγάλο αριθμό συσκευών.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι με την απορρόφηση του Flash Player και AIR που ξεπερνά και τις προσδοκίες μας και αναμένουμε ακόμα περισσότερα στους επόμενους μήνες” σχολίασε ο David Wadhwani, senior vice president, Creative and Interactive Solutions Business της Adobe. “Πρόκειται για εντυπωσιακή πρόοδο προς το στόχο οι χρήστες κινητών τηλεφώνων παντού στον κόσμο να έχουν πρόσβαση στο αγαπημένο τους περιεχόμενο όπως παιχνίδια, web video και επιχειρηματικές εφαρμογές ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.”
Η Adobe παρουσιάζει στο συνέδριο και την τελευταία έκδοση του Flash Player, Flash Player 10.2. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει υποστήριξη για νέες καινοτόμες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του Stage Video, που προσφέρει πολύ βελτιωμένη απόδοση video μέσω βελτιστοποίησης του εξοπλισμού για κινητές συσκευές, desktops και TV. Το Stage Video μειώνει τη χρήση μνήμης και επεξεργαστή για καλύτερη ποιότητα και ταχύτητα video. Τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν μέχρι 80 τοις εκατό μείωση CPU όταν παρουσιάζεται video σε 1080p σε Windows® και Mac OS. Η υποστήριξη Stage Video για κινητές συσκευές θα είναι διαθέσιμη με την κυκλοφορία του Android 3.0 “Honeycomb” και το BlackBerry Tablet OS. Το υπάρχον περιεχόμενο βίντεο H.264 στο Web θα ωφεληθεί από το Stage Video σε κινητές πλατφόρμες χωρίς αλλαγές στο περιεχόμενο.
Πλήρη δημοσίευση 

Comment
Tell a friend
Permalink
iSquare: Το iPad, στην καλύτερη δυνατή τιμή.



Αυτό όμως που πολύ συχνά -και κακώς- δεν κάνουμε είναι να επιβραβεύουμε όσους και όποιους λίγους καταφέρνουν να ξεπεράσουν το κάθε κόμπλεξ μετριότητας και να αποδείξουν ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά του Έλληνα -αυτή η Αρχαία και αδίκως λησμονημένη-, η πλευρά της Αρετής -και της ευγένειας- που κάποτε ο ήρωας και ημίθεος -Έλληνας- Ηρακλής διάλεξε ως πορεία της ζωής του.


Ήγγικεν η ώρα (στο παρά πέντε της έκδοσης βήτα). Ο λόγος για το iPad και η ώρα: πιθανότατα μέσα στη βδομάδα που ήδη διανύουμε!





